Akıllı Şehir Politika ve Uygulamaları
T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Akıllı Şehirler Daire Başkanlığı uzmanlarının konuşmacı olarak katılacağı “Akıllı Şehir Politika ve Uygulamaları” başlıklı seminere tüm Hacettepeliler davetlidir.
Akademik İlke ve Hedefler
  • YETAM'ın İlkesi

Gerek ulusal, gerekse uluslararası boyutta temiz-tükenmez enerjilerde, bir takım bilinciyle ve işbirliğine açık olarak akademik özgürlük içinde, toplumsal sorumluluğa saygılı, çevre bilincine duyarlı bilimsel araştırma ve uygulama çalışmalar, eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yürütmektir.

• YETAM'ın Hedefleri
    • Temiz-tükenmez enerjiler konularında çağdaş eğitim-araştırma düzeyini korumak ve geliştirmek.
    • Temiz-tükenmez enerjilerde; gerek insan gücü, gerekse donanım açısından gelişmek.
    • Ülke için temiz-tükenmez enerjilerde teknoloji üretmek; çağdaş teknolojileri izlemek ve ülkemizde uygulanmasında yardımcı olmak.
    • Üniversitemizdeki ilgili Bölümlerle işbirliği yapmak, ortak projeler üretmek ve yürütmek.
    • Özel kesimle ilişki kurmak, ortak proje oluşturmak ve yürütmek.
    • Öğrencilere temiz-tükenmez enerjiler alanlarında çalışma fırsatları yaratmak.
  • YETAM'ın Akademik Paydaşı

Hacettepe Üniversitesinin birden çok anabilim dalının katılımı ve katkılarıyla yürütülen Temiz Tükenmez Enerjiler Anabilim Dalı yüksek lisans programının eşgüdümünü H.Ü. Yeni ve Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi yükümlenmiştir.